ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Постилат жълто-черен килим за премиерата на „Гунди“

Специален жълто-черен килим, препратка към червените килими за гала-премиерите, постилат в зала „Сила“ за предпремиерата тази вечер на филма „Гунди – легенда за любовта“. Специалното събитие за жителите на града ще се случи 7 дни преди официалната премиера на филма в киносалоните в цялата страна на 18 октомври в присъствието на актьорския състав и екипа, който стои зад мащабната продукция. За да бъде още по-вълнуваща и споделена емоцията, всички нетърпеливи фенове ще имат възможност да присъстват на специалната прожекция. Последни билети мога да бъдат закупени в мрежата на Еventim.

„Георги Аспарухов – Гунди е мотиватор за много спортисти, не само във футбола. В периода, в който той играе за ПФК „Ботев“, тимът печели две национални купи и играе някои от най-забележителните си срещи в евротурнирите. Този филм ще стимулира много деца да се занимават със спорт, а аз самият очаквам с голямо нетърпение да го гледам“. Това заяви заместник-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов по време на пресконференцията.

На събитието присъстваха и заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, директорът на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев, продуцентите на филма Иван Христов и Андрей Арнаудов, режисьорът Димитър Димитров и операторът Борис Славков.

„Това не е просто филм за футболиста Георги Аспарухов, а за българина Георги Аспарухов, който отказва оферта да играе в италианския „Милан“, за да остане в България. Щастлив съм, че Община Пловдив и фондация „Пловдив 2019“ помогнаха за осъществяването на продукцията. От отзивите след премиерата в София разбирам, че екипът се е справил брилянтно с голямото предизвикателство да представи такава легендарна фигура“, заяви заместник-кметът Пламен Панов и припомни, че на премиерата в столицата са присъствали 8000 души.

„Филмът има две големи премиери, едната се проведе в София, а другата е днес в Пловдив. Ще има изненади за публиката и специален килим, който ще бъде жълто-черен, като жест към ПФК „Ботев“, в който е играл Гунди. На премиерата в София килимът беше син, заради другия тим, за който се е състезавал – ПФК „Левски“, посочи продуцентът Андрей Арнаудов и благодари на Община Пловдив и на футболните клубове в града за подкрепата и съдействието по време на целия снимачен процес.

„Основната ни цел при създаването на този филм е запазването на националната памет, а Пловдив е еталон в това отношение. Аз бих се радвал много градове, включително и София, да последват примера на Пловдив“, отбеляза и продуцентът Иван Христов.

„Искам да изкажа благодарност към Пловдив за гостоприемството по време на снимките. Беше голямо удоволствие и изкарахме страхотни 12 дни. Всички футболни сцени са снимани на стадион „Пловдив“ , има и сцени в Стария град, Централна гара и хотел „Тримонциум“. Филмът е ориентиран и към дамите, защото основната част е любовна история“, каза режисьорът Димитър Димитров.

Продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов издадоха, че следващият им филмов проект ще е за Емил Димитров.

По черно-жълтия килим на премиерата тази вечер ще премине целият актьорски състав, начело с главните герои Павел Иванов и Александра Свиленова. Ще присъства и един от най-известните български актьори Димитър Маринов, който играе в Холивуд и също има роля във филма.

„Гунди – Легенда за любовта“ проследява живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година. В основата на сценария са неразказани досега истории от личния живот на Георги Аспарухов и неговата най-голяма любов – съпругата му Лита, с която преминават през редица изпитания на живота, футбола и системата, но остават заедно до самия край. На екран ще оживеят и някои от легендарните мачове с участието на Гунди, благодарение на стотиците специални ефекти, използвани във филма.

Филмът на режисьора Димитър Димитров ще залее с емоции киносалоните в България от 18 октомври, а дотогава подробности за „Гунди – Легенда за любовта“ може да следите в официалните профили на продукцията:

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина